Henning K. Andersen

42 76 99 16 - kontakt@henningka.dk

TV-ugen uge 52: College Football på TV2 Sport

I denne sektion kommenterer jeg på begivenheder, der udspiller sig på mit tv, typisk sport. I den første "TV-ugen" har jeg taget et kig på TV2 Sports nyeste satsning - livetransmission af amerikansk college football. Indholdet i ditsse klummer er udelukkende udtryk for min egen beskedne holdning. (Foto affotograferet fra TV2 Sport).

 

EFTER en årrække ude i football-vildnisset, fik Claus Elming og Jimmy Bøjgaard comeback i et studie med collegehold på den anden side af atlanten. 

TV2 Sports transmission af College Football Playoffs er et interessant skridt i den evige kamp om tv-markedsandele og segmenter, for det er noget, der - i hvert fald i forhold til seerandele kunne gøde jorden for mere regelmæssig transmission af NCAA-football, og hvem ved - en retur til NFL på en TV2-flekvens? 

Det var ret tydeligt, at der var taget klare valg i den måde, semifinalerne og opvarmeren Peach Bowl-kampen lørdag var pakket ind i. Ser man på det narrativ, som folkene bag udsendelsen forsøgte at køre igennem, var det gavnligt for seeroplevelsen, hvis man havde set NFL på Zulu/TV2 Sport tidligere, for den velkendte dynamik mellem Jimmy Bøjgaard og Claus Elming var til stede fra første minut, godt hjulpet på vej af nostalgiske tv-klip fra NFL-dagene. 

Som aftenen var planlagt tror jeg det var væsentligt for tv-oplevelsen, at der var en kamp "at varme op på". Bedømt på spilleromtaler virkede teamet bag udsendelsen til at være lidt bedre forberedt på spillernavne og trænere i kamp 2 end i den første, og indrømmet ikke så vigtige første kamp. 

Hvis jeg skal nævne ting, der kunne være mere skarpt, tænker jeg, at det ville være interessant at høre mere om de enkelte universiteters historie, ikke mindst i NCAA-sammenhæng. Og det er jo også en kendt sag, at der er debat om college-atleternes amatørstatus, ikke mindst når man sætter det i forhold til footballtrænernes høje lønninger. 

Andre ting, man kunne stramme op på, var designeret tid til at svare på spørgsmål, når man nu havde valgt at tage det med i transmissionen. Med den væsentlige tilføjelse, at det egentlig ikke er så vigtigt at tage spørgsmål med, hvis det bare er spørgsmål for spørgsmålenes skyld. Hellere være i de trygge hænder hos værterne end at skulle høre på svar, der måske ikke gavner oplevelsen af kampene.

Endelig virker det lidt malplaceret, at der vises NBA-tv i pauserne, og at Claus Elming føler et behov for at nævne, at det er unge spillere. Jeg tænker, at stort set alle college football-spillere er unge, i og med at de stadig går på college. 

Men alt i alt en mere end fornuftig premiere for college football i dansk tv. Og hvis seertallene er til det, kan jeg ikke se, hvorfor det ikke kunne blive tradition. Faren er dog, at blowouts er mere udbredte i NCAA end i NFL, skal man huske på. Foreløbig bliver det interessant at se, om seertallet til lørdagens tre kampe gør satsningen til en bedre deal rent økonomisk, når man tænker på, at NCAA-footballen blev valgt på bekostning af dansk ishockey for fulde huse. 


Karakter: 8/10